SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppdaterad information om Covid-19
Vi har nu fått mer information om de nya restriktionerna från Gymnastikförbundet som skall börja gälla den 24 november. 

De innefattar bland annat följande:
Regeringen har beslutat om att det max får vara 8 personer vid en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning och att det ska vara vägledande för alla verksamheter i Sverige. Av den anledningen rekommenderar Gymnastikförbundet att ingen verksamhet med fler än 8 personer bör genomföras någonstans i Sverige. Barn och unga födda 2005 eller senare är dock undantagna från den begränsningen.

Se mer på Gymnastikförbundets hemsida:
https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2020/uppdateradinformationkringcovid-19ochhurdetpaverkarsvenskgymnastik/

För vår del innebär detta att Minigympans träningar är inställda terminen ut och att de gymnaster som är födda -04 eller tidigare dessvärre inte kommer att få träna.

Som vi tidigare har informerat om så ska man inte komma till träningen om man har några som helst symtom.

För att göra vad vi kan för att minska smittspridningen så kommer våra ledare inte att få passa gymnasterna på några övningar. Fysisk kontakt ska i möjligaste mån undvikas och avstånd ska hållas. Handhygienen är viktig och vi vill därför att barnen tvättar händerna innan träning och före/efter eventuell fruktpaus. I de lokaler där vi får använda handsprit rekommenderar vi även at man gör det.

Vi håller tummarna för att restriktionerna lättar till vårterminens början.
Nya restriktioner 3 november 2020
Som ni alla förmodligen vet så har Folkhälsomyndigheten ändrat restriktionerna så att de är hårdare, och detta beslut gäller till och med den 24 november. 

Den hårdare linjen innebär att våra gymnaster som är födda -04 eller tidigare inte kommer att få träna. Detta gäller alltså inte gymnasterna som är födda -05 eller senare. 

För oss som gymnastikförening innebär det att våra ledare inte längre får passa gymnaster på övningar och de ska undvika fysisk kontakt så som kramar o s v. Ledarna kommer att anpassa träningarna för att få det så bra som möjligt med hänsyn tagen till de restriktioner som nu finns. 

Fortfarande gäller att man kommer ombytt till träningarna, har med sig en fylld vattenflaska, tvättar händer och använder handsprit (i de lokaler där detta är möjligt) och givetvis dricker man inte ur någon annans vattenflaska.

Har man några symtom så kommer man inte på träningen!

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Gymnastikförbundet har och bifogar länkar till dessa: Folkhälsomyndigheten, https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/
Gymnastikförbundet, https://www.gymnastik.se/Regioner/gymnastikforbundetvast/Nyheter/nyheterivast/nyacoronarestriktionerihelaregionvast/

Vi kommer att hålla oss uppdaterade och återkommer löpande med mer information. 

Vi ber er hålla ut och hålla avstånd så tar vi oss igenom detta också. 

Mvh 
Styrelsen
Corona virus
På förekommen anledning vill vi informera om vårt förhållningsätt till det nuvarande läget med Corona smittan.

Föreningen följer noga utvecklingen och rekommendationerna och riktlinjer från Svenska gymnastikförbundet. Mer information finns HÄR
Tölö GF pausar träningarna pga Coronaviruset
Det är med tungt hjärta vi meddelar att vi nu kommer att avsluta våra träningar för samtliga grupper inom Tölö GF från och med imorgon, den 2 april, tills vidare. Detta gör vi på grund av att vi inte kan erbjuda en säker träning för barn och ungdomar enligt de nya direktiv som kom från Folkhälsomyndigheten idag.

Vi kommer att följa utvecklingen och informerar fortlöpande.


Kansliet kommer fortsatt att vara bemannat under sporadiska tider.


Här följer ett utdrag ur de allmänna råd som kommer från Folkhälsomyndigheten:


Allmänna råd för föreningar:
För att undvika spridning av Covid-19 bör föreningar:

  • Om det är möjligt - skjuta upp årsmöten och föreningsstämmor eller genomföra dem digitalt
  • Undvika andra möten eller genomföra dem digitalt
Allmänna råd för idrottsföreningar:
För att undvika spridning av Covid-19 bör idrottsföreningar:
  • Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks, gäller även mellan tränare och gymnast
  • När det är möjligt - hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel
  • Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks 
Träningen måste anpassas:
Att hålla igång träningen inom Svensk Gymnastik är viktigt. Enligt dagens råd ska däremot närkontakt i träningen undvikas. Det innebär att vi inom Svensk Gymnastik bör undvika träning som kräver passning. För att inte riskera våra gymnasters säkerhet, både kring eventuell smittspridning samt risk för skador, är det nu upp till varje förening att anpassa sin träning utifrån detta.

Mvh
Styrelsen
1 april 2020
 
Köp dina Bingolotter här
Sponsorer