Truppgymnastik

Truppgymnastik växte fram i Sverige på 70-talet och är idag Sveriges största gymnastikdisciplin. Det är en lagsport där grenarna tumbling, trampett och fristående ingår.

På tumblinggolvet utförs voltserier både framåt och bakåt, på trampetten utförs olika slags hopp, både fritt och med hoppbord (pegasus/häst). I friståendet, som bland annat innehåller balansmoment och akrobatiska övningar, gäller det att alla gymnasterna är synkade och samspelta.

Till våra truppgrupper kan man inte ställa sig i kö/anmäla sig. Platser till dessa grupper tillsätts från någon av föreningens träningsgrupper. En sådan gruppförflyttning görs alltid i samråd ledarna emellan. Man tar då hänsyn till gymnastens färdigheter, intresse och mognad. Förflyttningen sker även i samråd med barnets föräldrar, då det krävs både mer träningstid, engagemang och arbete i föreningen att vara med i en tävlingsgrupp.

LEMON CUP 2023
2023-04-20 07:12

Vår allra första tävling i truppgymnastik går av stapeln 13-14 maj 2023.

Vi laddar för en helg fylld av glädje och härlig gymnastik.

KLICKA HÄR för att hitta all information om Lemon Cup 2023

Tölögymnaster glänste på Regionmästerskapet!
2022-05-22 20:17

Helgen 21-22 maj stod ABGS som värd för Regionmästerskapet för lag från Region Väst!
En mångkampstävling för nivåerna 7-3.

Tölö GF Trupp Cerise & Trupp Violett knep båda silverplatserna 🥈🥈 i nivå 6 & 5 och kan titulera sig ’Näst bäst i väst’ 😀. Trupp Violett var bara ynka 0.05 från första platsen.

Trupp Indigo gjorde sin sista tävling och gjorde fantastiskt ifrån sig! Många vågade sig på att prova nya svårare övningar och det med bravur. Det slutade i en finfin fjärde placering i nivå 3!

Så grymt duktiga gymnaster som avslutade tävlingssäsongen med Tölöflaggan på topp!

Varbergsklassen levererar som vanligt!
2022-05-12 15:17

Vilka otroliga insatser vi hade i helgen från våra truppgymnaster.

Trupp Indigo tävlade i 4an och tog hem guldet 🥇 på trampetten och gjorde ett superfint fristående och jättefina varv på tumblingen!

Trupp Cerise kammade hem medalj i alla grenar i 6an. Silver 🥈i trampett, silver 🥈 i fristående och brons 🥉 i tumbling, delad total förstaplats av alla 18 tävlande i klassen!

Trupp Magenta gjorde sin första tävling. Och oj vad de levererade! De tävlade i nivå 8 och fick bäst poäng i både tumbling och trampett i.

Och Tölö-andan är stark hos våra gymnaster, vilken sammanhållning i lagen och SOM dom hejjar på alla lag! Helt underbart att se glädjen på tävlingsplatsen.

Trupp Cerise och Trupp Violett på Vårcupen
2022-04-25 09:27

Igår var Trupp Cerise och Trupp Violett på Vårcupen i Vänersborg och tävlade i tumbling och trampett, Trupp Cerise tävlade också i specialgrenen á la Oscar, vilket är ett dansnummer där showmanship belönas rikligt!

Trupp Cerise levererade toppenfina varv och ett mäktigt á la Oscar nummer och för detta belönades de med en gulmedalj i trampett, publikens jubel och tränarnas beundran!

Trupp Violett tog hem medaljer i båda redskapen, guld i trampett och brons i tumbling efter otroligt fina och varv i hård konkurrens!

Som vanligt är det glädjen och alla skratten som vi tar med oss tillbaka!

Trupp Violett på Riksfemman
2022-04-12 13:07
Ladda album (+8 bilder) >>
I helgen var Trupp Violett i Växjö och tävlade Riksfemman. Tävlingshelgen startade i fredags med förträning på friståendet.
På lördagen var det dags för tävling. Efter helt fantastiska varv och ett fint fristående, stannade poängen på totalt 34.600. Vilket ledde till en 16e plats (av 40).
Trots att det inte blev någon final så är både gymnaster och ledare väldigt nöjda.
Dessutom blev det en 2a plats på trampett!