SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik

Truppgymnastik växte fram i Sverige på 70-talet och är idag Sveriges största gymnastikdisciplin. Det är en lagsport där grenarna tumbling, trampett och fristående ingår.


På tumblinggolvet utförs voltserier både framåt och bakåt, på trampetten utförs olika slags hopp, både fritt och med hoppbord (pegasus/häst). I friståendet, som bland annat innehåller balansmoment och akrobatiska övningar, gäller det att alla gymnasterna är synkade och samspelta. 


Till våra truppgrupper kan man inte ställa sig i kö/anmäla sig. Platser till dessa grupper tillsätts från någon av föreningens träningsgrupper. En sådan gruppförflyttning görs alltid i samråd ledarna emellan. Man tar då hänsyn till gymnastens färdigheter, intresse och mognad. Förflyttningen sker även i samråd med barnets föräldrar, då det krävs både mer träningstid, engagemang och arbete i föreningen att vara med i en tävlingsgrupp.

Trupp Violett & Magenta på tävling!
2015-04-23 12:46
Redskapscupen 2015

Det var en lång tävlingshelg för några av Tölö GFs trupper, som var med och deltog i Redskapscupen i Halmstad Arena.
På lördagen tävlade Trupp Violett som hade delat upp sig i två lag, där ena laget tävlade i klass A-yngre och det andra i klass A-öppen. Båda lagen gjorde mycket bra ifrån sig och tjejerna som tävlade i den öppna klassen kom på 2:a plats i redskapet tumbling.

På söndagen utfördes de svårare klasserna i tävlingen, där Tölö ställde upp med ett lag i B-klassen. Tjejerna gjorde otroligt bra varv i båda redskapen tumbling och trampett, och utförde ett snyggt och synkat fristående. Detta gjorde att de kom på 3:e plats i tumbling, med tävlingens högsta utförande-poäng!

Bra kämpat tjejer!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tölö Gymnastikförening, 31/12 09:25 
Tölö Gymnastikförening, 16/12 18:40 
Tölö Gymnastikförening, 05/12 05:23 
Tölö Gymnastikförening, 01/12 23:00 
Tölö Gymnastikförening, 17/11 22:24 
 
Sponsorer