SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Viktig information om anmälan och kö till Tölö Gf!

Vi är jätteglada över att intresset för att börja i Tölö Gf är så stort!


Föreningen har ca 500 aktiva gymnaster och över 400 barn i kö. Vi jobbar hårt för att kunna erbjuda så många barn som möjligt en plats hos oss, men måste förhålla oss till vår tillgång till ledare och antal tider i våra lokaler.


Vi har numera EN årlig ansökningsperiod: 1 maj - 31 maj

Övrig tid tar vi inte emot några anmälningar.


Anmälningarna som görs under ansökningsperioden gäller för närmast kommande hösttermin OCH vårtermin. Kön nollställs årligen i april, vilket innebär att man måste skicka in en ny anmälan varje år om intresse att börja i föreningen kvarstår.


För att anmälan ska vara giltig måste barnet vara 3 år fyllda, senast den 31 december (det år som anmälan skickas in).


Om barnet har förkunskaper inom gymnastik (eller liknande aktivitet) beskriv gärna kortfattat i anmälan under "kommentarer" vilken kunskapsnivå barnet har, tidigare träningsformer, antal år, tidigare förening o s v. Här kan du även ange om du som förälder kan tänka dig att engagera dig som ledare i föreningen, och berätta då gärna om eventuell relevant bakgrund/kunskap. Detta kan ge förtur i kön då tillgång till flera ledare ökar chanserna för föreningen att starta nya grupper eller att utöka befintliga grupper. Här kan du också ange eventuellt önskemål om dag/tid.


Vår kanslist (som tar emot och administrerar alla anmälningar) har inte möjlighet att svara på frågor kring exakt vilken köplats ett visst barn har eller när man kan förvänta sig att få en plats. Platstillgången beror på hur många barn (och i vilka åldrar) som eventuellt slutar eller byter grupp och/eller om vi har möjlighet att starta nya grupper. Vissa terminer kan vi endast ta in ett fåtal barn och andra terminer något flera.


Föreningen meddelar (via mejl) i god tid innan grupperna startar om man fått en plats. Man blir INTE kontaktad om man INTE fått en plats.


Om man blir erbjuden en plats i förningen så skickas fakturan ut via mejl. Om e-postadressen förändras är det viktigt att ni meddelar oss detta, genom att skicka ett mejl till kansli@tologf.se. Om vi inte kan få kontakt med er via angiven e-postadress eller om e-postadressen inte längre är i bruk så kommer platsen att gå till nästa på kö.


Observera att fakturabeloppet ska vara föreningen tillhanda senast på förfallodagen. Ingen påminnelse skickas ut. Är fakturan obetald efter förfallodatum så stryks platsen, som istället erbjuds till nästa på kö.


Med vänlig hälsning

Styrelsen, Tölö Gf

 

Vill du komma till anmälningsformuläret? Klicka då här!
2020-2021
2021-01-01 23:21
Vår ordförande har dolda talanger 😉
God fortsättning på det nya året!

Jag vill passa på att skriva några rader om året som gått och även ge er lite information om vad som gäller för uppstart av vårterminen.

Nu har vi lagt 2020 till historien och vi hoppas verkligen att 2021 blir ett år då det mesta återgår till det vanliga.

2020 började bra, men redan några veckor in på nya året fick vi höra talas om Corona. I början var det nog ingen som anade att detta skulle bli en pandemi som skulle drabba hela världen så hårt som den faktiskt gjorde.

För vår del innebar detta inställda träningar och sedan lyckades vi anpassa lite så att man kunde ha träningar utomhus. Detta hade inte alla möjlighet att ha eftersom man kanske tillhörde en riskgrupp eller kanske hade man någon i sin närhet som gjorde detta. Det gjorde att det inte var många av våra grupper som hade möjlighet att ha någon utomhusträning.

Sen kom sommaren och någonstans hoppades man nog att nu skulle det vända.

När hösten kom startade vi upp som vanligt, men fortfarande var det många som inte kunde vara på träningen på grund av risken med Corona. Vid minsta förkylningssymtom skulle man inte gå på träningen och jag är väldigt imponerad över hur bra detta har skötts av både ledare och gymnaster/föräldrar.

I början av november kom nya direktiv som innebar att ungdomar födda -04 eller tidigare inte fick träna. Ett dråpslag för många gymnaster, men med tanke på pandemin så var det inget att fundera över utan vi fick följa givna rekommendationer. 
Eftersom man inte skulle vara så många vuxna på ett och samma ställe så fick vi även ställa in minigympan. 
För de som fick träna, alltså födda -05 och senare, blev det också en förändring - ledarna fick inte längre passa gymnasterna på övningar och fysisk kontakt skulle undvikas.

Den 18 december kom ny information gällande restriktioner och för oss innebär detta att vi inte kommer att kunna starta igång vårterminen som vi tänkt, alltså vecka 2, eftersom all inomhusverksamhet i idrottsanläggningar har stängts ner. Detta gäller till och med den 24 januari, i dagsläget. Som det ser ut nu så kommer alltså vårterminen starta först vecka 4, så det siktar vi in oss på. 
Skulle det mot förmodan bli några ändringar så kommer vi självklart att återkomma så snart vi har fått information - var beredda på snabba beslut.

Jag vill tacka alla våra fantastiska ledare som ibland har fått slå knut på sig själva för att få träningarna så kvalitativa som möjligt, även om restriktionerna har begränsat möjligheterna. 
Den återkoppling jag fått från föräldrar och gymnaster säger mig att det har fungerat mycket bra och att man, utifrån förutsättningarna, har fått bra träningar.

Jag vill slutligen tacka er alla för att ni håller i, håller ut och håller avstånd - tillsammans kan vi stoppa denna pandemi och förhoppningsvis snart vara tillbaka i vårt "nya" normala.

Med hopp om ett fantastiskt 2021 önskar jag er en god fortsättning på det nya året!

Gunilla Madsen
Ordförande
Tölö Gf
Sven Lindvalls stipendium 2020
2020-12-16 20:02
Björn Bodén
Idag delades Sven Lindvalls stipendium ut till en av våra fantastiska ledare.

Motiveringen lyder:
Den här ledaren hade inga planer på att bli just ledare, utan tänkte sig nog kunna hjälpa till emellanåt - men så fel hen hade...

Ledaren är väldigt engagerad, både i träningar och i föreningen.

Hen ställer upp för både ledare och gymnaster och finns där när man behöver en liten extra tanke eller kram. Hen är omtyckt av allt och alla och delar gärna med sig och tar del av andras erfarenheter.

Denna ledare är grym på Excel och scheman och har genom detta fått till bra redskapsscheman och träningsupplägg, både för sin egen grupp och i samarbete med andra grupper.

Hen har också visat att inget är omöjligt - inte ens i Corona-tider. När tävlingar var näst intill obefintliga, växte tankar om en egen tävling fram.
Genom sitt planerande och schemaläggande har hen sett till att Tölö Gf i år skulle haft sin första stora Trupp-tävling - Lemon Cup. Över 500 gymnaster skulle få tävla, för de flesta skulle det bli första gången i år.
På grund av nya restriktioner för Covid-19 var vi tvungna att skjuta upp denna tävling, men det stora arbetet är färdigt till den dag då restriktionerna lättar och det öppnas upp för tävling igen.

Han är helt fantastisk!

2020 års Sven Lindvalls stipendiat är
Björn Bodén
Trupp-trollet 2020
2020-12-16 19:40
Linnea Berglund
Idag delades det andra trollet ut och det var till en gymnast i Trupp Violett.

Motiveringen lyder:
Denna tjej är en fantastisk gymnast!
Alltid positiv och fokuserad på det hon ska göra.
Hon klagar aldrig utan tycker allt inom gymnastiken är roligt, utmanande och utvecklande. Ska alla göra en övning vid sidan av, gör hon den gärna tre gånger extra för att få den så bra som möjligt.
Hon ger sig aldrig, en tävlingsmänniska ut i truppfingerspetsarna!
Till exempel om någon sprungit 13 gånger upp och ner för trapporna vid vattentornet, så klarar denna tjej minsann minst 14, gärna fler!!
Hon är en bra kompis som tycker om alla och alla tycker om henne. Bidrar till gruppen på ett tryggt och lugnt sätt!
Trots sin unga ålder är hon en drivande tjej som har fötterna på jorden, hon är målmedveten och vet vad hon vill!
En gymnast som vi tror kan gå hur långt som helst, då hon har den rätta inställningen till träningarna!

Årets Trupp-troll 2020 går till 
Linnea Berglund
KvAG-trollet 2020
2020-12-11 22:04
Hanna Sellman
Idag delades det första trollet ut och det var till en gymnast i KvAG Röd.

Motiveringen lyder:
Årets troll är en gymnast som är otroligt omtyckt av såväl stora som små. Kanske är det främst för att hon själv alltid ser både stora och små.
Hon är alltid glad och positiv och stannar alltid upp för att växla ett par ord med de som behöver. Frågar hur man mår, frågar hur det går eller bara skänker ett par upplyftande ord som "grymt", "vad kul", "vad bra".
Det är tacksamt att få ha denna tjej i hallen och få ta del av henne som person.
Året som gått har hon kämpat med, eller kanske mer emot sitt huvud som inte alltid vet eller förstår hur mycket denna gymnast faktiskt klarar av.
Vi ledare är imponerade över det slit som gymnasten gjort och hoppas vi ska få följa denna gymnasts resa en lång tid framöver.
För med lite schlager i bakgrunden kan hon gå hur långt som helst.

Årets KvAG-troll 2020 går till
Hanna Sellman
Checkpoint Korall
2020-12-05 20:24
Ett glatt gäng Koraller fick idag visa upp sina fina serier på en checkpoint. Pirrigt och roligt såklart! Nästa år hoppas vi på lite tävlingar även om checkpoints också var kul 🤸‍♂️.

Steg 1: Isabella Isaksson och Selma Cantor.
Steg 2: Svea Skantze, Arielle Glimmerhav, Evelina Cederbom och Isabelle Dornerus.
Steg  3: Celia Robert (🥇) Ella Törn (🥈) Emilia Svegelius (🥉) Stella Müller, Nellie Warberg och Ester Tyrberg.

2020 var året som inte alls blev som vi tänkt men vi har gjort det bästa vi kunnat. Det blev ett gäng träningar utomhus i våras när gympahallen stängde följt av träningar utan pass. Nu åter hårda restriktioner under träning men tjejerna visar ändå att de utvecklas. Stolta tränare det framemot vad som väntar dessa tjejer i framtiden.
Nyheter från våra grupper
Beställning av träningskläder, 15/09 17:55 
Beställning av träningskläder, 15/09 17:44 
KvAG Korall, 28/09 10:09 
KvAG Korall, 01/12 20:07 
Beställning av träningskläder, 29/11 22:44 
KvAG Röd och Vit, 16/11 12:53 
 
Sponsorer