Ymercupen
2018-04-22 21:00
Lördag den 15/4 var det dags för Ymercupen i Borås. Under förmiddagen tävlade tjejer på steg 1-4, där Tölö hade med sig ett gäng pirriga tjejer. Första tävlingen för säsongen för samtliga, och för Eira och Hilda var det dessutom första tävlingen någonsin. Gymnasterna lyckades dock hålla nerverna i styr och genomförde en finfin tävling. Eira knep första platsen på steg 1, Ellie andraplatsen på steg 2 och Stella vann steg 4. Dessutom vann gymnasterna på steg 1-2 lagguld och tjejerna på steg 3-4 tog lagbrons i steg 3-4. Stort grattis tjejer!

Ymercupen fortsatte på eftermiddagen och då var det dags för gymnaster på steg 5-6 att göra tävlingspremiär 2018. Extra pirrigt var det under eftermiddagens tävling då det även var kval för att få åka på Riksfinal i Stockholm senare i vår, där Sveriges främsta gymnaster på steg 5-6 kommer vara med. De tre bästa på varje steg skickas från varje region, och nu skulle det göras upp om vilka som får representera Region Väst.
I steg 5 tog Tölö storslam i final platser till Stockholm. Nea, Meja och Emmie får åka och representera Väst efter en finfin insats. 5 av Tölös tjejer tog sig in bland de 10 främsta men var tätt följda av de övriga Tölö gymnasterna på steget. Dessutom tog tjejerna 8 pallplatser, Guld, silver och brons i opp och fristående,  samt guld och brons i bom! Meja, Nea, Ida, Alli, Sophie och Alina stod för dom individuella placeringarna i grenarna. En fantastiskt fin insats!

På steg 6 var det pirrigt värre med Bom som första redskap. Efter en lite darrig start blev det dock bättre. Till slut knep Birgitta en av finalplatserna till steg 6 finalen och vann dessutom mångkampen. Övriga steg 6 tjejer gjorde en för dagen bra insats och totalt tog Tölös steg 6 tjejer 7 pallplatser, andra- och  tredjeplatsen i hopp, brons i barr, guld i bom samt etta och tvåa i fristående. Birgitta, Hanna och Frida stod för dagens pallplaceringar i olika grenar samt mångkamp.

Dessutom knep Tölö lagbronset i steg 5-6. Riktigt duktigt allihop, det ser ut att bli en spännande säsong framöver!